Buitenplaats Drenthe

Buitengewoon kindvriendelijk…

is gewoon buiten spelen!

 –   de kindvriendelijkste kleine camping van Drenthe –

Kindvriendelijkste kleine camping van Drenthe

» tussen de groene weilanden en bossen

» vlakbij een prachtig recreatiegebied met ‘ons zwembad’

» aan vele wandel- en fietsroutes

» bij gezellige dorpjes met goede voorzieningen

» zeer centraal gelegen voor vele dagjes uit.

In het mooie, zuidelijke deel van Drenthe, waar zoveel te zien en beleven is, daar vind je Buitenplaats Drenthe. Welkom!

kamperen op de vriendelijkste kleine camping van drenthe
camping vlakbij slagharen

Gewoon buiten => Buitengewoon

Welkom op de vriendelijkste kleine camping van Drenthe! Gewoon de hele dag lekker buiten zijn. Genietend van de rust en ruimte. Wakker worden door de vogels en de zon. Kijken naar (klein)kinderen die lekker spelen. Wegdromen bij het uitzicht. Je verheugen op de barbeque. Onder de indruk zijn van de vele sterren.

Soms is ‘gewoon buiten’ precies dat wat juist zo fijn is. En met onze gastvrijheid en goede voorzieningen hopen we van ‘gewoon buiten’ ‘buitengewoon’ te maken.
caravan camping drenthe

Een heerlijk ruime plaats voor je CARAVAN. En heb je zelf geen caravan? Dan is onze luxe Knaus caravan met Isabella voortent te huur!

camper drenthe

Met een CAMPER ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Bij ons sta je ook met je camper lekker in het gras!

camping tent

Kamperen met een TENT geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Of je nu met een 2-persoons pop-up tentje komt, of met een opblaasbare familietent, er wacht een heerlijke plek op je.

vakantiehuisje drenthe

WEILAND LODGES… luxe huisjes in het weiland…klinkt het je goed in de oren? Nog even geduld… We hopen deze in de toekomst te kunnen realiseren op Buitenplaats Drenthe.

Er is zoveel te doen in Drenthe!

Ga je fietsen door de prachtige NATUUR? Wandelen in een van de NATIONALE PARKEN? Duik je de GESCHIEDENIS in van de Oerprovincie van Nederland? Ga je ‘struunen’ op een van de vele MARKTJES? Bezoek je een SCHAAPSKOOI?

Ga je ZWEMMEN in een van de bijzonder mooie meren? Of toch liever genieten van luxe WELLNESS? Ga je met de kinderen mee op ontdekkingstocht met OERRR? In de avond met de BOSWACHTER mee om wild te spotten? Of naar de STERRENWACHT?

Misschien toch een dagje SHOPPEN of naar een MUSEUM in Hoogeveen, Assen, Emmen of Groningen? Of wordt het toch WILDLANDS EMMEN, PLOPSALAND COEVORDEN of ATTRACTIEPARK SLAGHAREN?

Het is onmogelijk om je in Drenthe te vervelen. Kom en ontdek daarom hoe leuk buitengewoon kamperen op de vriendelijkste kleine camping in Drenthe is!
Activiteiten

Wandelen

Wil je een paar uur heerlijk de natuur in? Dan zijn er wandelroutes te over! Vanaf Buitenplaats Drenthe loop je bijvoorbeeld zo door de weilanden naar het prachtige natuurgebied Schoonhoven met haar mooie zwemplas. Op 5 km ligt ook de gezellige Theetuin en Boomgaard De Stobbe, vanwaar je door een beschermd natuurgebied kunt lopen. Een wandeling naar het Onderduikershol of naar het Dorpsbos Nieuwlande is ook de moeite waard. Hou je van geocaching, dan liggen er honderden caches in de buurt.

 

Prachtige natuur

Wat te denken van de bos- en heidegebieden bij Gees ontdekken? Of een wandeling door het Mantingerveld of het Balloërveld? Iets verder weg, maar nog altijd dichtbij vind je de Nationale Parken Dwingelderveld, Drentse Aa en Drents-Friese Woud. Of je voor een korte wandeling gaat, of de hele dag de natuur in wilt, vanaf camping Buitenplaats Drenthe is het allemaal mogelijk.

vader en zoon op de mountainbike in drenthe

Fietsen

Drenthe wordt, met 1.700 kilometer aan fietspaden, al jarenlang als dé fietsprovincie van Nederland gezien. Buitenplaats Drenthe is gelegen aan een fietsknooppunt dus je kunt letterlijk alle kanten op. Heidevelden, bossen, dorpen, het wordt nooit saai. En als je het extra spannend wilt, dan pak je toch de mountainbike.

 

Oplaadpunt elektrische fietsen

Je kunt op Buitenplaats Drenthe gratis gebruik maken van de overdekte fietsenstalling met oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen. Wil je een fiets huren, dan kunnen we je daarbij helpen. En als je na een dag fietsen moe maar voldaan in je stoel ploft, kunnen de (klein)kinderen met de skelters en fietsjes crossen die op de camping staan.

Wij zijn aangesloten bij…